Huishoudelijke ondersteuning

Dynamische dienstverlening

Huishoudelijke ondersteuning is een vak apart! Onze dienstverlening is onderhevig aan veel dynamiek. Denkt u eens aan al die verschillende klanten met hun uiteenlopende wensen en behoeften. Soms is een wens iets anders dan wat echt nodig is. Het uiteindelijke doel; “een schoon en leefbaar huis” staat bij ons centraal. Dit betekent dat onze werknemers continu meekijken; wat is er nodig om dit doel te behalen?

Zorgdragers richt zich bij de huishoudelijke ondersteuning op alle aspecten.
We beginnen samen met u bij de aanvang met een intake gesprek. We vinden het belangrijk om vooraf met u te bepalen wat er nodig is en hoe u dit het liefst zou zien. Iedereen doet het huishouden immers op zijn of haar eigen manier. Als u hier hulp bij nodig heeft is er natuurlijk niks prettiger dan dat dit zoveel mogelijk op uw manier gebeurd.
Na deze intake plannen we samen de momenten in waarop het u het beste uitkomt. Dit kan soms wisselen omdat we zoveel mogelijk tijd nuttig willen besteden maar toch zo veel mogelijk een vaste inzet van uw ondersteuner willen bieden.

Indien er kortdurend zorg nodig is dan zal er een afsluitend gesprek plaatsvinden en zullen we de hulp afronden. Indien u opnieuw ondersteuning nodig heeft dan staan we uiteraard weer met veel toewijding voor u klaar.

Indien er langdurige zorg nodig is zullen wij deze zo aangenaam mogelijk willen inrichten. We zullen altijd samen met u kijken wat nodig is en waar u zelf regie over kunt voeren. We hopen dan dat we met de tijd de regie weer zoveel als mogelijk bij u en uw netwerk kunnen neerleggen. Dit doen we stap voor stap.Let er op dat u altijd aanwezig bent in de ruimte waar medewerkers werken om (vermeende) diefstal ten alle tijden te voorkomen. Zorgdragers kan niet aansprakelijk worden gesteld voor eventuele diefstal. 

Indeling van klanten

Soms zijn mensen ziek, plotseling opgenomen of op vakantie.
Ook wonen mensen niet allemaal netjes naast elkaar. We hebben dus iedere dag de hele dag door te maken met een proces waarin we speciaal voor u en uw behoefte de uitdaging aangaan.

Dit vraagt iets van ons maar ook van u!

Schaarste

Momenteel is onze dienstverlening schaars. Er zijn veel mensen die hulp nodig hebben. Soms zwaar vervuilde huishoudens en soms netjes en op orde. We hebben veel werk en willen ook zoveel mogelijk mensen helpen.
Dit zorgt regelmatig voor het aanpassen van onze routes. Zieke klanten die laat afbellen of bijvoorbeeld iemand die net uit het ziekenhuis komt.
Het kan dus zo zijn dat u gevraagd wordt met ons mee te bewegen.
Dit is soms in uw nadeel. Maar als u een keer iets nodig heeft heeft weet u ook; wij doen er alles aan om u zo snel en adequaat mogelijk te ondersteunen.

Aanvraag

Aanvraag Huishoudelijke Ondersteuning? Deze mag direct naar HO@zorgdragers.com voor snelle afhandeling.

Eigen bijdrage

Voor hulp via de WMO betaalt u een eigen bijdrage. Deze wordt geïnd door het Centraal Administratie Kantoor (CAK). Meer informatie over de eigen bijdrage vindt u op de website van het CAK.

Arbo-richtlijnen

Voor de meest recente Arbo-richtlijnen kunt u kijken op www.werkhoudingvvt.nl

Documenten huishoudelijke ondersteuning 

Voor meer informatie over de huishoudelijke ondersteuning kunt u onderstaande documenten doornemen.