Dagbesteding en activering medio maart 2022

Op het industrieterrein schepenwijk te Enkhuizen zal K. Hooft Zorgdragers BV medio maart 2022 de deuren openen voor dagbesteding en activerende begeleiding.

De dagbesteding zal breed worden ingericht en er wordt ingezet op het individu en diens wensen, behoeften en kwaliteiten. Er is binnen het team van begeleiders ruime ervaring met Multiproblematiek en er zijn diverse fysieke ruimtes aanwezig om voldoende afstand te houden en aan te sluiten bij de huidige richtlijnen van de overheid in deze onzekere tijd van Corona.

Het aanbieden van activiteiten bestaat uit een breed scala aan mogelijkheden. Wij bieden creatieve activiteiten zoals onder anderen Diamond painten, mozaïeken, schilderen, tuinieren, handwerken etc maar ook meditatie, fysieke klussen zoals; houtbewerking waarin je kunt denken aan het bouwen van kleine en grote insecten en vogelhuisjes, tuinen opknappen en onderhouden, moestuin verzorgen etc.

Zorgdragers is van mening dat bewegen voor zowel medewerkers als deelnemers gezond is. Ook op sportief gebied kun je dus bij ons terecht. Fietsen, boksen, wandelen, steppen of een aangepaste vorm is bespreekbaar. Groeps of individuele dramatherapie door een opgeleide drama therapeute is ook mogelijk.

Onze dagbesteding zal zich onderscheiden van al bestaande dagbesteding in west Friesland omdat;

 • Er geen productie en deadlines worden gesteld en verwacht waardoor cliënten niet worden overvraagd maar wel gemotiveerd uit hun comfortzone te stappen op eigen tempo
 • Ervaring met re-integratie, activering, stabilisering, samenwerking met reclassering
 • ruime ervaring met multiproblematiek
 • kleine groepen (we zijn niet uit op massa productie)
 • prikkelarme omgevingen
 • veel 1 op 1 contact mogelijk
 • nauwe samenwerking met andere organisaties
 • opbrengsten uit gemaakte producten worden geherinvesteerd waardoor we blijven werken met kwalitatief goede gereedschappen en (natuurvriendelijke)producten, ook sparen we gedurende het jaar voor een leuke eindejaars activiteit met alle deelnemers
 • methodiek en benadering wordt aangepast op het individu waarbij gekeken wordt naar de situatie waarin de cliënt op dat moment verkeerd
 • er is veel eigen inbreng en ruimte voor wensen vanuit de cliënt.
 • ruimtes zowel boven als gelijkvloers dus toegankelijk voor rolstoel afhankelijke (jong) volwassenen
 • ISO certificering wordt meegenomen eind 2022 of in 2023 TÜV is op de hoogte van deze toevoeging aan de organisatie.
Proces van aanmelden

Zoek je een dagbesteding die echt kijkt naar jouw interesses? Dan ben je bij Zorgdragers dagbesteding BV aan het juiste adres. Samen kijken we tijdens de intake wat voor jou belangrijk is. We kunnen helpen met het opstellen van een plan en samen bespreken we met de gemeente wat er nodig is om dit te behalen en te behouden.

Je kunt een intake aanvragen door een mail te sturen naar info@zorgdragers.com of je kunt ons bellen of appen naar Stephanie Smid op 06-26383243, Coördinator dagbesteding.